23 februari, 2017

Om oss

Nyheter

 

MEAB förvärvar Marifix Produkter AB i Laholm.

15/1/2024

Bolagen bedriver liknande verksamhet. MEAB är fokuserat på rostfria infästningar och ritningsdetaljer medan Marifix Produkter AB varit mer inriktat på fästelement inom påspack och marin verksamhet.

Genom förvärvet utökas bolagens konkurrenskraft, MEAB blir bättre och större på de områden där man tidigare varit mindre starka och Marifix Produkter AB kan erbjuda sina kunder ett rostfritt sortiment på ett helt annat sätt än tidigare.

Båda bolagen stärker därmed sina positioner på sina respektive marknader. Bolaget kommer även i fortsättningen att bedriva verksamhet i Malmö respektive Laholm.

RM Import AB – nu en del av MEAB

1/12/2020

I oktober 2020 förvärvades MEAB RM Import I Vinslöv. Sedan dess har delar av lagret flyttats till Malmö.

MEAB blir bättre och större på de områden där man tidigare varit mindre starka och RM Import kan erbjuda sina kunder ett rostfritt sortiment på ett helt annat sätt än tidigare. Synergieffekterna är många både för bolagens kunder, för samordning av lager och för effektivisering av strategiska inköp. Bolaget kommer även i fortsättningen att bedriva verksamhet i Malmö respektive Vinslöv.

Checkray Trading – nu en del av MEAB

23/11/2020

I Oktober 2018 förvärvade MEAB Checkray Trading i Stockholm. Sedan dess har verksamheten flyttats till Malmö. Från och med 1 januari 2019 kommer Checkrays produkter att saluföras av MEAB. Vi kommer då att utöka vårt produktutbud med gaffellänkar, vinkellänkar, länkhuvuden, O-ringar osv…

Vem är MEAB?

MEAB Stainless AB är ett familjeägt grossistföretag som specialiserar sig på rostfria och syrafasta fästelement med både standardprodukter och tekniska spetsprodukter. Vår affärsidé bygger på mer än 30 års erfarenhet i branschen, korta beslutsvägar och direktkontakt med världens tillverkare av fästelement.

Vi vill gärna att ni ska se oss som en förlängning av er inköpsavdelning och tar stor hänsyn till ert servicebehov. Rätt kvalité, rätt hantering och den kortaste vägen ger er som kund det bästa priset. Vår förhoppning är att ni ser MEAB som en kompetent partner och vi ser ram emot att höra från er vid upphandling av fästelement

Kvalitets & miljöpolicy

På MEAB är det vår policy att vi ska tillhandahålla den kvalitet på produkter och tjänster som våra kunder efterfrågar. Vi vill bibehålla och utveckla våra kunders förtroende genom ett långsiktigt agerande i vår roll som kvalificerad samarbetspartner.

Detta uppnår vi genom att alla känner ett personligt ansvar med målsättningen att MEAB alltid ska leverera kvalitet av högsta klass och produkter utan fel. Högsta kvalitet handlar i stor utsträckning om att låta hela företaget präglas av intolerans mot fel och brister.

Vi ser det dessutom som vårt ansvar att värna om miljön och det är därför som vi alltid betraktar miljömedvetenhet i all verksamhet som företaget utför.

Historik

Under 1970-talet startade familjen Tinggren MEAB Maskin-Element AB. Företaget utvecklades under 1990-talet till en av Sveriges ledande leverantörer av rostfria och syrafasta fästelement. Efter uppvaktning av diverse aktörer på marknaden såldes MEAB Maskin-Element AB år 2000 till den Schweiziska fästelement-grossisten Bossard AG.

Med samlad erfarenhet och kunskap om fästelementsbranschen startade Rolf Tinggren MEAB Stainless AB; familjens nya verksamhet med samma inriktning och med en ännu mer kundanpassad affärsidé.